האם חולה סרטן יכול להדביק אותי בנגיפים שגרמו לו לסרטן?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

08/09/2019 | 08:53 | מאת: אריק

שלום, אני יודע שהתשובה להאם סרטן מדבק היא שלילית. אני בימים האחרונים הייתי באינטרקציה ידידותית (דיברתי ואכלתי) ביחד עם חולת סרטן הריאה ומערכת הליפומה בשלב סופני ותהיתי אם היא יכולה להדביק אותי אולי דרך פליטות רוק בדיבור שאולי נפלו על האוכל שלי בנגיפים שגרמו לסרטן שלה? הבנתי שיש שלל נגיפים מדבקים שלעתים מתפרצים וגורמים לסרטן. אני די חרד מזה ואשמח לתשובה.

12/09/2019 | 07:29 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אריק, אל תדאג - סרטן אינו מחלה מדבקת. אין שם סיכון בבילוי קרוב עם חולה סרטן. יש מקרים מאד מסויימיים של סרטן שהתפתחותו קשורה לזיהום נגיפי אבל גם אז ההדבקה אינה כאשר יש סרטן אלא שנים רבות קודם לכן. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה