פענוח תוצאות פט סיטי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

20/01/2019 | 21:18 | מאת: נופר דרום

שלום. במאי 2018 אמא שלי אובחנה כחולת סרטן. גידול ממאיר בוושט. עשתה כימותרפיה והקרנות שלא ממש צלחו. בפט סיטי שעשתה לפני הניתוח, ממצאים הראו שיש נסיגה במחלה והגידול קטן. היום פתחנו את הדואר וקיבלנו תוצאות בדיקה של אחרי הניתוח ורשום שיש קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה באזור התת קרינלי, מתמשכת אל שער הריאה מימין. קליטה פתולוגית של PDG בגדולים מבין נודולים מרובים חדשים בשתי הריאות עד 0.8 ס"מ. קליטה FDG בשינויים פוסט אופרטיביים בדופן הבטןץ מודגמת עכירות של שומן אומנטלי יותר בבטן השמאלית. עם קליטת FDG. לסיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר מתאימה לתהליך שאתי. התקדמות המחלה. מה אני אמורה להבין מכל זה? אשמח לעזרה בפענוח והאם יש לכם חוות דעת על מכון פרטי בשם CANCER HOPE?

21/01/2019 | 07:34 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נופר, אני מציעה להתייעץ בהקדם עם האונקולוג המטפל ע"מ לקבל ממנו את משמעות תוצאות ה-PET ולדון בהמשך הטיפול. לגבי המכון cancer hope אני אינני ממליצה עליו. אני ממליצה להישאר בתחום הרפואה ה"קונבנציונלית" המבוססת על מחקרים ואתיקה רפואית וזו מחייבת אמירת האמת בכל מצב. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה