שאלה חשובה-הצללה עגולה עם מרכז לוצנטי בילדה בת 10

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

12/01/2019 | 23:25 | מאת: ש

ביתי בת 10 התלוננה לפני שבוע+ על קוצר נשימה, חום עד 38 מעלות, במהלך השבת שעברה(לפני שבוע) הליחה הייתה דמית ,פנינו למיון, קיבלה טיפול לאסטמה + מגנזיום (סיטורציה ירדה עד 89 ונזקקה לחמצן.) צילום חזה במיון: עיבוי פריבונכיאלי קל, בחלק האחורי של הLLL הודגמה הצללה עגולה עם מרכז לוצנטי- ייתכן תסנין עם קוויצטציה, באבחנה מבדלת אין לשלול תהליך תופס מקום- מומלץ ביקורת לאחר השלב החריף. (בעוד שבוע) טופלה בסטרואידים, אינהלציות ואנזיל. שוחררה כעבור יומיים עם המשך טיפול לבית. בדיקת PPD יצאה שלילית. צילום מהעבר לא מראה על הנגע שרואים כעת בצילום. במשך כל השבוע הרופאה שמעה עדיין ציפצופים , אבל כניסת האוויר השתפרה. אתמול בלילה הרגישה כאבים חזקים (דקירות ולחץ) בחזה בצד שמאל למטה וכן במהלך הלילה והבוקר. שבאים והולכים. אחה"צ כבר לא חשה בכאב ועכשיו התלוננה על כאב ראש , סחרחורות ותחושה כללית רעה (כמו בחילות) שאלתי: האם יש קשר לתחושה ולכאבים , והאם צריך לזרז את צילום החזה ולא לחכות 3 שבועות כהמלצת הרופאים (בשונה מהרדיולוגים שביקשו לאחר שבוע) תודה רבה

13/01/2019 | 07:53 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, אני לא בטוחה שיש תשובה טובה לשאלתך. אני מניחה שאפשר לחכות 3 שבועות. בילדים מנסים "לחסוך" בקרינה ולעשות כמה שפחות צילומים. בכל מקרה זה נשמע כמו מחלה חריפה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה