בירור ממצא בביצוע CT ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/11/2018 | 10:19 | מאת: מור

בוקר טוב, בבדיקה חוזרת לפני 4 חודשים ולפני שבוע נמצא אותו הממצא: מודגם נגע נודולרי בקוטר של כ 5- מ"מ בסגמנט הלטרלי שלRML ושינויים אינטרסטיציאליים עדינים בשני הבסיסים. שני ההורים שלי חלו ונפטרו מסרטן ריאות. אשמח להתייחסות.

18/11/2018 | 19:35 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מור, ראשית - סרטן ריאה איננו מחלה תורשתית. הקשר המשפחתי, אם קיים, קשור לחשיפה סביבתית לעישון או חומרים אחרים. אני מקוה שאינך מעשנת. הנודולה הריאתית היא לרוב אינה גידול אך מחייבת תקופה מסויימת של מעקב. זה שאין שינוי במעקב - זה דווקא דבר משמש, מכיוון שאם , חלילה, היה מדובר בגידול ממאיר - צפוי היה שתהיה גדילה. בכל מקרה כדאי להמשיך מעקב. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה