האם מחקר NELSON נכשל?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

04/11/2018 | 20:41 | מאת: דוד

לאור העובדה שלפי המצגת שפורסמה הירידה בתמותה כוללת הייתה קטנה (כ-3%) ולא מובהקת סטטיסטית?

09/11/2018 | 16:06 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דוד, לדעתי מחקר הנלסון לא נכשל, אבל הנושא הרבה יותר גדול מזה. יש מספר מחקרים שבדקו סיטי כבדיקת סקר במעשנים. עדיין הנושא לא בשל להכנסה לשימוש רוטיני מכיוון שיש יותר שאלות מתשובות לגבי הגדרת הסיכון (אוכלוסית היעד), תדירות, טיפול בממצאים ועוד ועוד. גם בנוגע לממוגרפיה הדיונים עדיין לא הסתיימו למרות שהמחקרים כבר בני 30 שנה ויותר. ברפואה בדרך כלל אין תשובות מוחלטות, אבל עם זאת ברור שלבדיקת הסיטי במינון קרינה נמוך יש היכולת לזהות גידולים בשלבים מוקדמים, וככל שהגידול מאובחן בשלב מוקדם יותר כך סיכויי הריפוי גבוהים יותר. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה