קישרית בלנגולה .

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

07/09/2018 | 22:44 | מאת: מיכל

שלום, בבדיקת סיטי חזה שעברתי נמצאה קשרית בלינגולה בקוטר 9 מ''מ. רופא ריאות שראה את הצילום טוען שהממצא הוא בעל מרכיבים שפירים, אך בכל זאת החליט לשלוח אותי לבדיקת סיטי pet. אציין שאני לא מעשנת ואין לי היסטוריה משפחתית של סרטן ריאות. האם עלי להיות מודאגת?האם באמת עלי לעבור סוג כזה של בדיקה? אני מעט חוששת לעבור אותה, כי אני קלסטרופובית וקשה לי עם מכונות מהסוג שבבדיקה זו.

09/09/2018 | 08:47 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, תמיד כדאי להיות יסודי ולקחת בחשבון כל אפשרות, גם כאלה שהן בסבירות נמוכה. לכן אני מסכימה עם הרופא שהמליץ על בדיקת PET-CT. זו איננה בדיקה מסוכנת ולמיטב ידיעתי איננה גורמת לתחושה קלסטרופובית כמו MRI למשל. יחד עם זאת, אפשר לשקול לקחת כדור נגד חרדה (כמו ואבן) לפני הבדיקה, כדי למנוע תחושה של חרדה. בצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה