פרוגנוזה של חולים אופטימיים ופעילים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/09/2018 | 04:35 | מאת: רמי

סטיבן א. גולד כתב במאמרו הנודע The Median Isn't the Message שחתן פרס נובל לאימונולוגיה, פיטר מדאוור, אמר לו בשנות ה-80 שהמרשם הטוב ביותר למאבק בסרטן הוא "sanguine personality". השאלה שלי היא האם ניסיונך כאונקולוגית מאושש גישה זו, דהיינו, שחולים אופטימיים ופעילים במאבקם במחלה מצליחים יותר?

05/09/2018 | 06:48 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רמי, הפורום לא נועד לדיונים פילוסופיים. בכל מקרה, לנסיוני הגישה האישית של החולה לא משפיעה ישירות על תוצאות הטיפול או מהלך המחלה אבל בהחלט משפיעה על איכות החיים של החולה במהלך הטיפולים, וכושר העמידות שלו. בברכת שנה טובה וחג שמח

מנהל פורום סרטן ריאה