פיענוח CT ריאות בדיקה אבחנתי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/07/2018 | 08:53 | מאת: דוריה

בהמשך לשאלתי מתאריך 12.07.2018 האם יש להשוות בין ממצאים של צילום חזה לממצאים בCT ריאות בצילום שנעשה שלושה ימים לפני CT ריאות הצילום היה תקין. אך לפני חודש וחצי היו הצללות בבסיס הראות שנראו כתהליך דלקתי. האם המיקום של הממצא הוא באותו מקום או שזה מיקום אחר.

22/07/2018 | 21:45 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דוריה, בדיקת הסיטי לא תמיד מסוגלת להבדיל בין גידול לזיהום. חומר הניגוד מאפשר אפיון טוב יותר של הממצאים, בעיקר במרכז בית החזה (בלוטות, כלי דם וכדומה). אני מציעה לפנות לרופא ריאות בהקדם ע"מ שיוכל להחליט אם יש צורך בבירור נוסף. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה