שאלה בנוגע לגגות אסבסט

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/06/2018 | 21:08 | מאת: לירון

שלום רב , אשמח להתייחסות . הבנתי שגגות אסבט מסוכנים , היום עשיתי סיור בשכונה שלי ולצערי גילתי מס גגות אסבסט, הבנתי שהם מסוכנים במידה ומנסרים אותם או מפרקים אותם , אך מה קורה במצב שהגג לא בשלמותו ? זאת אומרת שיש חתיכה שחסרה בגג, ? בכל הגגות שהסתכלתי ובחנתי לא היה גג שלם , בכל הגגות היתה חתיכה חסרה או שבחלקו היה שבור .האם זה גם מצב מסוכן לנו ? האם אפשר להסיק מכן שנחלה בעוד מס שנים , ? אני תוהה מה היה בזמנו שרוב הבתים היו עם גגות כאלה האם היו הרבה מקרים של סרטן כתוצאה ממגורים ליד גגות כאלה ? , , האם יש לזה ביסוס ? האם הפאניקה שלי מיותרת? יש לי ילדים קטנים בבית וכבר כמה ימים שאני לא ישנה ואני בחרדות זה מאוד פוגע באיכות חיי ! בניתי בית לגור פה כל החיים . תודה

02/07/2018 | 09:27 | מאת: עינת לוי

שלום לירון אני ממליצה לך לערוך חיפוש בנושא בפורום דרך סרגל החיפוש תחת"אסבסט" ושם תמצאי תשובות רבות בנושא, אני מסכמת לך תשובות עיקריות של רופאי הפורום בעניין: ד"ר גיפס: "אין אפשרות להעריך את הסיכון במדוייק. בעקרון - אם היה גג אסבסט אבל לא היית חשוף לשבירה או פירוק של הגג - הסיכון נמוך מאד. הסיכון העיקרי הוא מסיבים שמתפזרים באויר כאשר שוברים את האסבסט או קודחים בו, לא כאשר יש גג סטטי. אתה צודק, יש הרבה אנשים עם חשיפה דומה מכיוון שבעבר לא ידעו על הסיכונים והשימוש באסבסט בארץ ובעולם היה מאד נפוץ" פרופ' איזביצקי: אם את חוששת אנא פני לקבלת הפנייה לרופא ריאות על מנת שהוא יחליט האם יש צורך לערוך צילום ריאות או/ו בדיקות נוספות . בברכת רפואה טובה וקיץ בריא עינת לוי

04/07/2018 | 22:07 | מאת: ד"ר מיה גיפס

בנוסף - כדאי לפנות למשרד לאיכות הסביבה ולבקש הסרה מבוקרת של הגגות.

18/04/2019 | 00:51 | מאת: מיכל

ממליצה לך לקרוא אודות הסכנות באסבסט במאמר הבא מאתר בלפור ישראל https://www.belfor.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%A0%D7%96%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%A1%D7%91%D7%A1%D7%98-%D7%A1%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA/

מנהל פורום סרטן ריאה