ציסטה וקשרית זכוכית חלה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

24/03/2018 | 15:06 | מאת: שיר

היי, אמי בת 76, ברקע אוסטאופורוזיס, ביצעה CT בטן עליונה למעקב המנגיומה בכבד וממצא אקראי של פנאומטוצלה (לא הייתה לה דלקת ריאות) הוביל לCT ריאות HIGH RESOLUTION. התשובה הייתה- ציסטה 1 ס"מ בRLL ללא שינוי מCT בטן לפני שנתיים וקשרית 7 מ"מ בתבנית זכוכית חלה בLUL וקשריות סוב פלוירליות בריאה הימנית עד 3 מ"מ. אציין שאמי בכלל מעולם לא עישנה ואין לה תלונות מיוחדות, פרט לאחרונה התגלה לה בקע סרעפתי ולפעמים באמצע האוכל קצת קשה לה לנשום. שכלתי את אבי לפני שבועיים ועברתי שנת גיהנום עם סרטן הלימפומה של אחותי בשנה שעברה. התור לרופא רחוק והראש מתפוצץ ממחשבות.מה אומרות התוצאות האלו? כמה זה גרוע?תודה

24/03/2018 | 15:12 | מאת: שיר

סליחה היכן שכתוב LUL צריך להיות כתוב RUL

08/04/2018 | 17:01 | מאת: עינת לוי

תשובתו של פרופ' איזביצקי: "שלום צריך כמובן לראות את הבדיקה בעצמי כדי לחוות דעה. לכאורה ציסטה לא דורשת מעקב אבל קשרית זכוכית חול 7 מ"מ דורשת המשך מעקב (ע"י CT חוזרים) או אולי לקיחת דגימה (ביופסיה) , תלוי במיקום המדויק. בברכה"

מנהל פורום סרטן ריאה