הפסקה בקיטרודה בעקבות עלייה ברמת הקריאטנין

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

28/02/2018 | 10:41 | מאת: אפרת

שלום דוקטור גיפס, אימא שלי (78) מקבלת קיטרודה כבר 10 חודשים בערך והתגובה טובה מאוד לפי 2 ה-ct שכבר נעשו. אבל הקריאטנין שלה עלה מאוד בעקבות הטיפול וכשהגיע ל1.65, האונקולוג הורה לתת לה סטרואידים ודחה את הטיפול בקיטרודה עד שהקריאטנין ירד. אימא הייתה חודשיים בלי קיטרודה! כאשר הקריאטנין ירד אימא המשיכה עם הקיטרודה... אבל אחרי פעמיים, הקריאטנין שוב עלה (1.41) והרופא שוב נותן סטרואידים ואומר לדחות את העירוי בשבועיים. לפחות. אנחנו מודאגים מאוד. הקיטרודה הוכיחה עצמה עד כה כתרופה שמתאימה לאימא. היא כבר הקטינה משמעותית את הגידול הראשי והעלימה את הגרורות באדרנלים לגמרי. בלי התרופה אימא מרגישה חשופה ופגיעה. מה את חושבת על הפסקות מהסוג הזה בטיפול בקיטרודה? האם אי אפשר לקחת קיטרודה במקביל למינון נמוך של סטרואידים? תודה.

06/03/2018 | 09:39 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אפרת, במידת הצורך אפשר לשלב קיטרודה עם מינונים נמוכים של סטרואידים. כמו לכל טיפול גם לקיטרודה יש תופעות לוואי וצריך להיות זהיר ע"מ שלא ליצור יותר נזק מתועלת. כך שנראה שהאונקולוג של אימך פועל בצורה שקולה ואחראית. מכיוון שקיטרודה לא פועלת ישירות נגד הגידול אלא גורמת להפעלת מערכת החיסון נגדו, האפקט נמשך, בחלק מהמקרים, גם כאשר לא ניתן טיפול בפועל. כך שהפסקת הטיפול לתקופות מסויימות לא בהכרח תפסיק את האפקט. בהצלחה

10/03/2018 | 07:57 | מאת: אפרת

טטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט...........................

מנהל פורום סרטן ריאה