הקשר בין מניעת סרטן ריאות ותזונה במעשן לשעבר

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/11/2017 | 21:05 | מאת: יונתן

שלום רב, אני בן 40. בגיל 37 החלטתי להפסיק לעשן וכך עשיתי. אני נקי כבר 3 שנים ומקווה שמנעתי בכך כרוניקה של מוות ידוע מראש. כמו כן, החלטתי לפני כחצי שנה להשיע בספורט ודיאטה. ירדתמ במשקל ע"י ספורט ושינוי תפריט וצריכה של 6 מנות ירק ביום. חבר הסב אתשומת ליבי כי במעשנים לשעבר יש בעיה עם צריכת ירקות מוגברת עקב רמות של בטא קרוטן וויטמין a. שאלתי היא האם זה העובדה כי אני אוכל כל יום ירקות (2 גמבות, 2 מלפפונים, 2 עגבניות ) בעצם מגבירה את הסיכון לסרטן ריאות? האם לכך התכוונו כשאמרו שאסור ל צרוך יותר מדי בטא קרוטןוויטמין a?

03/11/2017 | 08:03 | מאת: יונתן

כמו כן, האם יש המלצות כלשהן למעשן לשעבר שהפסיק בגיל 37 לבצע בדיקות סקר פעם בכמה זמן?

04/11/2017 | 12:19 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יונתן, ראשית - אין שום בעיה לגבי צריכת ירקות, זה בוודאי לא מעלה את הסיכון לסרטן ריאה. היו בעבר מחקרים שבדקו אם תוספת נגזרות מסויימות של ויטמין A, כתרופות לא כאוכל, מקטינות את הסיכון לסרטן ריאה, וחלק מהמחקרים הראו שהיתה עליה בסיכון לסרטן ריאה. אבל מדובר במתן כמויות גדולות כתרופה, לא באכילת פירות וירקות טריים! לגבי בדיקות סקר, אתה עדיין צעיר מידי וזה תלוי גם בכמות שעישנת. כך שכרגע אין בדיקה מומלצת לגביך. באופן כללי - אורח חיים בריא, כפי שאימצת, הוא בחירה נכונה מכל האספקטים, סרטן, בריאות הלב, בריאות הנפש ועוד. כל הכבוד! בברכה

04/11/2017 | 12:28 | מאת: יונתן

אם כך, רק על מנת לדייק את תשובתך, הויטמינים שאני מקבל מהירקות ומוצרי חלב שאני אוכל (המאמן נתן לי תפריט שכולל גם 2 קוטג' ליום )אינם מגדילים את הסיכוי. הכוונה בהגדלת הסיכוי היא לויטמינים שניתנו כתוסף ולא דרך תזונה. האם הבנתי היטב? צר לי על כל יום שעישנתי. את הנעשה אין להשיב. רק לדבוק באורח חיים בריא ככל האפשר ולשמוח שהתפקחתי כביכול .בגיל יחסית צעיר.רק רציתי לבדוק שאני עושה זאת כראוי.

16/11/2017 | 09:54 | מאת: עינת לוי

שלום יונתן נשמע שאתה בהחלט בדרך הנכונה ככל שיעבור זמן ללא עישון הסיכון והנזק ייפחתו הרבה בריאות

מנהל פורום סרטן ריאה