התלבטות לגבי מעקב ואבחון

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

12/10/2017 | 15:59 | מאת: נמרוד

יש לי גידול בתחתית הריאה בגודל 3 ממ. התגלה בסיטי כליות. שלחו לסיטי ריאות כל חצי שנה. עשיתי 3 פעמים סיטי גדל - נשאר 4ממ. מה ניתן לעשות לשלול סרטן? ביןפסיה? או הדמיה פטסיטי? נרטה לי כל פעם רק סיטי לא נכון . אם זה לא גודל בסדר 4בל לא עדיף לשלול סרטן בביופסיה? ולהפסיק סיטי כל חצי שנה? עכשיו המתנתי שנה מאז הסיטי האחרון. זה הרבה קרינה יחסית . אןדה על כוון ברור בעיקר שלילת סרטן באופן מוחלט. אם ישלל לא אצרך כל הזמן סיטי מעקב. לא?

13/10/2017 | 19:25 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נמרוד, בעקרון נודולות בקוטר 3-4 ממ מחייבות מעקב ע"י CT לפחות ל-3 שנים. זה גודל קטן מידי לביופסיה וקטן מידי לאפיון - האם זה שפיר או ממאיר. כמות הקרינה מזערית בהשוואה לסיכון להשאיר גידול ממאיר לא מטופל. אפשר לעקוב ע"י CT עם מינון קרינה נמוך. אני ממליצה להתייעץ עם פולמונולוג. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה