טיפול בסרטן ריאה תאים גדולים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

29/08/2017 | 16:44 | מאת: שיר

שלום ד"ר מיה רציתי לשאול לגבי סרטן ריאה ממוקד תאים גדולים שלב 1 אשר התגלה לאחרונה, ועדיין לא הותחל בתוכנית טיפולית. האם כדאי לעשות בדיקה גנומית כדי לקבוע את סוג הטיפול? קראתי באיזושהו מקום שבדיקה גנומית עושים רק בשלבים של מחלה מפושטת וגרורתית. גם אם מדובר בבדיקה פרטית, אין בעיה. איך בעצם קובעים מה הכימותרפיה שהכי מתאימה לחולה? קראתי שיש חולים רבים שתרופות מסוימות לא עוזרות להם. תודה רבה

01/09/2017 | 23:45 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שיר, בשלב 1 בדר"כ לא מקובל לעשות בדיקה גנומית מכיוון שהיא איננה משפיעה על הטיפול. ההחלטה הסופית לגבי הטיפול תתקבל לאחר הניתוח, על פי הממצאים הפתולוגים. רק אז ניתן יהיה לקבוע אם יש בכלל צורך בכימותרפיה. אם יהיה צורך - יש שילובים מקובלים שנותנים במקרים כאלה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה