חשיפה קצרה לאסבסט אצל ילדים קטנים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/08/2017 | 23:59 | מאת: דורון

שלום רב עברנו לגור בבית עם גג מאסבסט לפני חודש וחצי. אנחנו מתכננים לפנות את האסבסט בהקדם האפשרי. יש לנו 2 ילדים בני 2 וחצי וחמש וחצי. האם אני צריך ללכת לבדיקה כל המשפחה בדכש על הילדים מחשש לחשיפה? ראיתי שיש בגינה חלק מהגג שבור. תודה רבה דורון

26/08/2017 | 10:11 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דורון אני מציעה שתכסו את השברים שבחצר ביריעת פלסטיק ואל תגעו בזה (כולל לא לתת לילדים לשחק עם זה) עד שמפנים את זה ואת הגג. הסיכון הוא כאשר שוברים את האסבסט ואז מתפזרים סיבים. אם זה סטטי ומכוסה - זה לא מסוכן. אבל צריך לפנות את זה. למיטב ידיעתי צריך לפנות למשרד לאיכות הסביבה ולתאם פינוי בהקדם. אין צורך בבדיקות כרגע כי אם חלילה נגרם נזק (ובסה"כ זה די נדיר) הוא מופיע אחרי שנים. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה