פיזור לפטומנינגיאלי לחולת סרטן ריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

20/08/2017 | 02:33 | מאת: סיגלית

שלום רב אמא חלתה לפני שנה וחצי בסרטן ריאה אדנוקרצינומה עם פיזור נרחב לכבד. לפני כחודש עקב תלונה על טשטוש ראייה עברה בדיקת mri מוח בה נכתב בסיכום שהממצאים יכולים להתאים לפיזור לפטומנינגיאלי. אנא עזרו לי להבין מה פשר האבחנה. במה שונה פיזור זה מגרורות מוחיות? האם כדאי לעשות הקרנות?. כרגע מטופלת באופדיבו.

20/08/2017 | 02:35 | מאת: סיגל

ושאלה נוספת מה נותן הטיפול הקרינתי? מרפא? מונע סיבוכים במוח?

21/08/2017 | 07:39 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום סיגלית, פיזור לפטומנינגיאלי הוא למעשה גרורות הנמצאות בעטיפות המוח ולא ברקמת המוח עצמה (גרורות ברקמת המוח נקראות - גרורות מוחיות). הטיפול יכול להיות בהקרנות או בתרופות (כמו כימותרפיה, אופדיבו או אחרות בהתאם למה שמתאים לגידול שלה). מטרת הטיפול היא מניעת החמרה ושיפור הסימפטומים. כאשר יש מחלה גרורתית - מטרת הטיפול איננה ריפוי אלא מניעת החמרה, שיפור סימפטומים והארכת תוחלת חיים. לגבי הקרנות - אם הרופא המטפל המליץ כרגע על הקרנות - זה כנראה הטיפול המתאים ביותר עבורה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה