שאלה בנוגע לסרטן ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

20/06/2017 | 22:07 | מאת: ש.ש

היי דוקטור . לאמי בת 54 גילו לפני יומיים סרטן בריאות מסוג תאים קטנים וגרורה בכבד. מחלול רקע : אוסלר וובר רנדו וסכרת . שלב 4 . החלה כימו מאתמול . כפי שהבנתי נכון ותקני אותי אם אני טועה סיכוייה לשרוד הם עד כשנה ואין אפשרות להחלמה לחלוטין . הכימו ניתנת רק למניעת התפשטות המחלה ולהקלה על הכאבים . עכשיו השאלה שלי זה כשיגמרו ה6 מחזורים שמתוכננים והיא תגיב אליהם טוב ותתחזק מזה למה שתוחלת החיים תהיה רק עד כשנה ? אשמח לפירוט והסבר . ואם יש עוד משהו אלטרנטיבי שאת יודעת שיכול לעזור ובמיוחד דרכים לעודד חולה אשמח לשמוע ! המון תודה ובשורות טובות 😄

11/07/2017 | 22:48 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, כאשר מדובר במחלה גרורתית אין אפשרות לרפא אבל המטרה היא השגת נסיגה בגודל הגידול, שיפור בסימפטומים ובעקבות כך באיכות החיים והארכת תוחלת חיים. יש חולים שחיים יותר משנה, ויש כאלה שפחות. לא ניתן לדעת מראש. אין אלטרנטיבות לטיפול הקונבנציונלי. יש דיווחים על יעילות של תרופות אימונותרפיות (אשר מפעילות את מערכת החיסון נגד הגידול) אך בשלב זה אינן רשומות לגידול מסוג תאים קטנים. יש לברר עם האונקולוג המטפל אם קיים מחקר שיכול להתאים לה. בהצלחה

16/07/2017 | 18:47 | מאת: תודה

תודה על המענה . אמא שלי נפטרה לפני כשבועיים. יש לי שאלה נוספת, גילוי הסרטן מסוג זה של תאים קטנים הוא מסובך ? ואורך זמן רב? כי אמא שלי תמיד הייתה במעקב מבחינת הריאות(סיטי, צילומים ובדיקות) ורק לאחר תלונה על כאבים באגן(שנבעו מגרורות בכבד ובעצם) גילו את זה . יש לציין לאחר 3 שבועות במחלקה פנימית באשפוז עקב התנפחות רגליים וחוסר באשלגן(תסמונת קושינג). ולפני האשפוז הייתה לפחות פעמיים בטווח של שבועיים במיון בלי טיפול ואשפוז. בסוף נלקחה ביופסיה מהכבד ושם מצאו גרורה. וגם עד כמה הסרטן הזה מהיר בהתפשטותו ? יש לשער כמה זמן שכן בגופה ? תודה רבה על התשובות. יום טוב

22/07/2017 | 10:19 | מאת: ד"ר מיה גיפס

הצטערתי לשמוע על פטירת אימך. קבלי את תנחומי. אינני יודעת בדיוק מה היו הממצאים בבדיקות המוקדמות של אימך אך אוכל לומר באופן כללי שמדובר בגידול מאד מאד אגרסיבי שמתקדם מהר, כך שבהחלט יתכן שמספר שבועות לפני האבחנה הגידול היה במצב מאד התחלתי, עד כדי כך שאולי לא ניתן היה לאבחן אותו. שלא תדעו עוד צער!

מנהל פורום סרטן ריאה