בדיקה גנומית, האם מומלץ?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

17/06/2017 | 10:59 | מאת: שרון

שלום דוקטור גיפס, האם את ממליצה לעשות בדיקה גנומית באחת מהחברות המתמחות בכך? אני יודעת שהבדיקה יקרה ואני מניחה שזה ה-rainy day שחוסכים לקראתו כך שאוכל לממן זאת. כרגע עוד לא ניתן לי אף טיפול והשאלה אם בדיקה כזו מומלצת בהנחה שאני כרגע במצב טוב למרות השלב המתקדם של המחלה. תודה מראש.

17/06/2017 | 12:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שרון, בעקרון - תמיד כדאי לדעת יותר אבל בפועל - חלק מהבדיקות הגנומיות כלולות בסל הבריאות ולכן, במיוחד אם אין ביטוח פרטי שיממן את התרופה, הייתי מציעה להתחיל בהן. זאת, כמובן, אם שלב המחלה וסוג הגידול מתאימים. זו תשובה כללית. לשם תשובה יותר מפורטת צריך להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי הנתונים הספציפיים שלך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה