בירור לגבי מחלה שהתגלתה באיחור

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

07/02/2017 | 11:13 | מאת: ד.

שלום רב, אולי שאלתי תראה מוזרה, אולם, אני חייבת לקבל תשובות לשאלותיי. אבי ז"ל סבל מא"ס כליות. ערכי הקריאטנין שלו היו סביב ה-2.7-2.8. לעיתים קצת פחות ולעיתים קצת יותר. בנוסף, עבר AVR (מכני) ונטל קומדין. כמו"כ, היתה בעיה גם במסתם נוסף. במאי 2015 (אז היה בן 84)התגלה באקראי בצילום ראות (הגיע לבדוק משהו אחר) ממצא שעליו נאמר כי כנראה מדובר בשינויים כרוניים והיתה המלצה לרופא המשפחה להפנות לסי.טי. ההמלצה לא מולאה ע"י רופא המשפחה וביוני האחרון התגלה סרטן ראות. שאלתי נוגעת לאלה אשר סובלים מא"ס כליות ועברו גם AVR ומתגלה שחלו גם בסרטן. האם הם יכולים לקבל כימותרפיה? אינני יודעת באיזה שלב היה במאי 2015. האם אתם הייתם נותנים לאדם במצב כזה ובגיל כזה כימותרפיה? אם כן, האם הייתם נותנים טיפול אגרסיבי עפ"י הפרוטוקולים המקובלים או שהיה מקבל פרוטוקול "רך" יותר ומה היתה היעילות במצב כזה?. בתודה מראש על התשובה.

13/02/2017 | 23:13 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, יש היום הרבה אופציות טיפוליות ולא ניתן לדעת מה היה מתאים לאביך. גם לא ברור לי אם זה היה סרטן ריאות או גידול אחר בריאה. בכל מקרה - אנחנו, כמובן, לא נותנים טיפול אגרסיבי למי שלא יכול לעמוד בו. יחד עם זאת, הגיל לכשעצמו ומחלות הרקע שציינת לא שוללים לחלוטין את הטיפול הכימותרפי. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה