ריצוד בעיניים- מעין מראה גלים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/04/2011 | 22:49 | מאת: שגית רחימי

ב"ה שלום רב! לפני מספר חודשים החלה לי תופעה של ריצוד בראיה ללא התראה מיוחדת של כאבי ראש או כאבים בעיניים, פתאום אני רואה כמו גלים המפריעים לי לראיה שוטפת וממוקדת, לפעמים לאחר השנות התופעה מתחילים לי כאבי ראש, אשמח לקבל הסבר ומידע על התופעה שמטרידה אותי, יש לציין כי לאחר ארבע לידות התחלתי להשתמש במשקפי ראיה לנסיעה ברכב ויש לי בצקת קטנה בעין אחת. במיוחד מענה על השאלה האם זה יכול לפגום בראיה. בכבוד רב שגית רחימי

שגית שלום רב, ראיית גלים מול העיניים נובעת משינויים ניוונים בג'ל של העין או בגוף הזגוגית.אין לתופעה זו כל טיפול ואין בה סכנה.לגבי כאב ראש וריצוד בראיה , אני ממליץ על יעוץ נוירולוגי. בברכה , פרופ' קרמר

30/01/2013 | 16:05 | מאת: יהודה

גם לי (אני בן 64 ומרכיב משקפי ראייה מגיל 8) התחילה תופעה דומה שהחלה פעם אחת בלבד לפני כחצי שנה אחרי כ 20 דקות היא נעלמה, באחרונה (לפני שבוע בדיוק) התחילה חזרה של התופעה והיא מופיעה במיוחד לאחר סינוור של העין או עבודה במחשב עם מסך בוהק, אין לזה כל קשר לעין עצמה אני חושב שמכיוון שהיא זהה בדיוק בשתי העיניים ולא ממוקדת במקום ספיציפי בעין,גם שהעין עצומה רואים את הגלים בבירור. בדרך כלל בהיקף הראיייה ולא במרכז, נעלמת אחרי כ 20 דקות וחוזרת בדרך כלל אחרי יומיים או שלושה ולא יותר מפעם ביום. האם יכול להיות בסיס ניורולוגי בכלל?

19/06/2017 | 17:06 | מאת: אריה

גם לי (אני בן 77! לפני כ-15 שנה התחילה אצלי תופעה של מעין אוסילוגרמה זוהרת מול העיניים שמתחילה בקטן, כמעט נקודה ונמתחת כמו דיאגרמה זוהרת על מסך מחשב. אחרי כ 20 דקות היא נעלמת. היא מופיעה ללא כל התראה ובכל מיני מצבים ללא קשר למשהו מיוחד! לאחרונה התופעה מופיע בערך כל שבועיים וזה קיים אצלי כבר מעל 15 שנה. פעם זה היה מופיע כל מספר חודשים אולם כיום אני מאד מודאג שהתדירות תגבר ובכלל האם יש לתופעה זו טיפול ומה משמעותה מעבר לאי נוחות הרבה שהיא גורמת. התופעה אינה מלווה בכאבי ראש או תופעות אחרות. אודה מאד על עצה או הדרכה בסוגייה מדאיגה זו.

13/06/2018 | 01:51 | מאת: קרן

התופעה שאתם מתארים ניקראת אאורה.כנסו ביוטיוב לסירטונים אאורה מיגרנה של העין ותראו בדיוק מה שאתם מתארים.אני גם רואה מה שתיארתם וזה תיסכל אותי עד שפשוט חקרתי לבד ."אאורה"!!!!!

19/01/2019 | 14:10 | מאת: רמי

לפי ההסבר מדובר בבעיה "מכאנית". התופעה שמתוארת התרחשה אצלי מספר פעמים בו זמנית בשתי העיניים מה שגורם לי לחשוב שמדובר בבעיה עצבית במוח.

מנהלי פורום בריאות העין