התדרדרות הראייה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/05/2006 | 12:24 | מאת: מעין

שלום בגיל 10 התחלתי להרכיב משקפיים (אז בסביבות מספר 2.5), ומאז הראייה שלי הולכת ומתדרדרת. היום אני בת 24 ועם 9 בעין אחת( +צילינדר) וסביבות 8 בשנייה. הסיבה כנראה לפי האופטומטריסט שלי היא עין עצלה. האם יש דרך להפסיק התדרדרות? האם ההדרדרות אמורה להעצר בשלב מסוים?

מעין שלום, 1. היום קיימת טכניקה חדשנית לטיפול בעין עצלה. 2. בדר"כ המס' מתייצב בתום גיל ההתבגרות. כל עוד ישנם עדיין תהליכי גדילה, גם המס' עלול לגדול. עליית המס' נובעת מהתארכות גלגל העין. על-מנת לדעת מתי המס' אמור להתייצב יש לגשת לבדיקת ראייה, עם המשקפים, ולבדוק מהו ההפרש בין הראייה שלך כיום למס' של המשקפיים. ברגע שיש נתונים לגבי שינוי המס' ובאיזה פרק זמן הוא השתנה- ניתן להעריך מתי המס' יתייצב.

מנהלי פורום בריאות העין