קטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/05/2006 | 08:36 | מאת: יצחק

האם הילות בלילה הינם תוצאה של תחילת קטרקט. תודה

23/05/2006 | 09:23 | מאת: יואל

לאחרונה אני סובל מדמיעה מרובה בעיניים. בוצעה בדיקת יובש שנמצאה תקינה. הרופא המליץ על טיפול ב - V-TEARS אך אין שום הטבה. אני סובל גם מסכרת שבדרך כלל מאוזנת היטב. האם יש פתרון נוסף?

יואל שלום, בנוסף לבדיקת היובש, חשוב לבצע בדיקת איכות הדמעות. בקבלת תוצאות הבדיקה מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים.

יצחק שלום, התופעה השכיחה ביותר להופעת הקטרקט הינה ירידה בחדות הראייה ושינוי מהיר במספר המשקפיים, בסוגים אחרים של קטרקט ייתכן סינוור מאור שמש או מפנסי מכונית בלילה. הילות בלילה זה אחד התסמינים, מומלץ להגיע לבדיקת רופא עיניים.

24/05/2006 | 14:44 | מאת: נורית

האם ניתן לתקן את איכות הדמעות, אם בבדיקה נימצא שאיכות הדמעות היא זו שגורמת ליובש? תודה על תשובתך.

מנהלי פורום בריאות העין