האם יש קשר בין חוסר בקולוגן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/08/2009 | 01:59 | מאת: ifatz

מגיל צעיר אני זוכרת שהזכירו בהקשר אליי את החוסר בקולוגן. מגיל צעיר סבלתי מכאבים ברגליים, בידיים בעצמות ואני זוכרת שדיברו על כך. נתנו לי בשלב מסוים אספירין לדילול הדם. בכל אופן, שאלתי היא האם יש קשר בין חוסר בקולוגן לקרטוקונוס שממנו אני סובלת בשתי העיניים (הבעיה הופיעה אצלי בגיל 20 לערך). האם במקרה של גילוי חוסר בקולוגן בגוף (אם בכלל אפשרי) ניתן לטפל בכך ולמנוע קרטוקונוס? תודה

יפעת שלום, ישנן מחלות קולגן הקשורות למחלות קרנית, אולם לא מוכר לי מושג של חוסר קולגן. במקרים שציינתי לא חסר קולגן אלא שהרכב הקולגן פתולוגי (לא תקין) בקרנית. הדבר מתבטא בחולשה והדקקות הקרנית ולמעשה התפתחות של קרטוקונוס. כמו כן, קרטוקונוס הוא לעיתים קרובות מחלה תורשתית משפחתית, כפי שיכול לקרות גם במחלות קולגן. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום בריאות העין