CRVO

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/09/2006 | 19:34 | מאת: דימה

שלום, ד"ר לוינגר אני בן 23, סובל מזה חודשיים + מטשטוש הולך וגובר בעין שמאל. האבחנה האחרונה הייתה חסימת וריד ראשי של העין- CRVO. אני מטופל בפרדניזון (בהתחלה זה היה 20, עכשיו זה 40 מ"ג), מיקרופירין וטיפות COSOPT. אבל הטיפול ממש לא עוזר, אפילו לא עוצר התפתחות של הבצקת. אני עושה בינתים בדיקת CTA, בדיקות לקרישת דם. והראיה יורדת מיום ליום. אני כמעט לא רואה בעין הזאת! איזה עוד טיפול קיים נגד CRVO? מה עושים כאשר טיפול בכדורים לא עוזר? מה הסיבות להיווצרות החסימה הזאת? זה יכול להעיד על משהו רציני שלא קשור לעיניים? תודה רבה על התייחסותך!

דימה שלום רב, הופעת CRVO בגיל צעיר הינה דבר נדיר ביותר ויש לברר האם הגורם לחסימה של הוריד הוא מקומי או סיסטמי. אני בטוח שנשלחת לבדיקות דם מקיפות- מאד קריטי לבדוק את תפקוד זרימת הדם. יש חשיבות לאבחון גורם המחלה על מנת למנוע תופעה דומה בעין השנייה- ניתן להשתמש במדללי דם. לגבי טיפול מקומי, לפי השימוש בסטרואידם סיסטמיים אני מניח שקיים חשד שמדובר בווסקוליטיס, דבר היכול להסביר את הופעת המחלה בגילך הצעיר. כיום קיימים טיפולים נוספים כגון הזרקת אוויסטן לזגוגית, או ניתוח לשחרור החסימה של הוריד המרכזי ע"י לייזר מסוג ארגון. כל טיפול ניתן לגופו של ענין בהתאם לממצאים.

05/03/2009 | 16:03 | מאת: אורן

האם יש טיפול חדשני מוכח למחלת ה-CRVO ומה % ההצלחה. האם קיימת סבנות ותופעות לוואי? גילי מעל 70 ואני סובל בעין שמאל בלבד. הזרקת אווסטין לא הועילה כעת קיבלתי זריקת הלוסנטיס והתוצאות בבדיקה. מה הסכנה לעין ימין.

מנהלי פורום בריאות העין