קביעת מספר בעיתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/08/2006 | 20:42 | מאת: אילי

שלום רב לבתי היו בשנה האחרונה משקפים עם מספר חצי בהם היא השתמשה מעט מאוד. לאחרונה היא חשה הרעה בראייתה ולכן הלכנו לאופטימטריסט על מנת להזמין לה עדשות מגע. בבדיקה האופטימטריסטית לא הצליחה למצוא מספר בו ראייתה של בתי ממש חדה ולכן ייעצה לנו לפנות לרופא עיניים לוודא כי אין גורם כלשהוא הלוחץ על העין. הרופא אליו ניגשנו ערך בדיקה שלי אישית נראתה שיטחית ביותר-הוא הביט בעיניים עם מעין זכוכית מגדלת לשניה ורבע וזהו שלאחריהן קבע כי אין משהו שגורם ללחץ על העין. לפני כן,הוא ערך בדיקת ראיה ואף הוא לא הצליח להגיע למספר בו בתי תראה באופן חד כפי שאמור להיות. לטענתה בשלב מסוים היא רועה ריבועים במקום מספר(ולא מספר מטושטש כפי שניתן היה לצפות) מה עלי לעשות?? האם אין מה לעשות כפי שטען הרופא ופשוט ללכת להזמין לה עדשות במספר הקרוב ביותר לאופטימלי או שמא מן הראוי לערוך לה בדיקות נוספות כי יש מה לעשות בנדון??? תודה מראש אילי

אילי שלום רב, בדיקת עיניים מתחלקת ל-2: אובקטיבית- בעזרת מיכשור של הרופא הבודק: מחשב אוטומטי ורטינוסקופ. סוביקטיבית- התגובות של המטופל. לעתים יש לבקר את התלונות של הילדים מכיוון שהרצון/ אי-רצון למשקפיים עלול להשפיע. אני ממליץ לגשת לבדיקה נוספת.

מנהלי פורום בריאות העין