פצעים תחת העפעף

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/08/2006 | 09:14 | מאת: ערן

שלום רב, עקב נקודה זעירה תחת העפעף שנוצרה לאחרונה (מעל הריסים בחלק הפנימי הפונה לעין), קבלתי אנטיביוטיקה "תרוצידין" לטיפול (7 ימים). 3 ימים לאחר סוף הטיפול חזר המצב לקדמותו. הרופאה אמרה שאמשיך בטיפול מספר ימים נוספים אך לאחר סיום טיפול זה שוב חזר המקרה. האם אפשר להמשיך באנטיוביוטיקה לתקופה ארוכה? האם זה לא פוגע בעין? (אני כרגע שם סינטומצין 5%). מה יכולה להיות הסיבה לנקודה הנ"ל? תודה מראש, ערן

ערן שלום רב, קשה לי ע"פ תיאורך לאבחן את הבעייה, יש לי הרושם שמדובר בשעורה בשולי העפעף אשר מתמלאת ומתרוקנת בעקבות האנטיביוטיקה. לעתים אין מנוס מניקוז השעורה על מנת לסיים את התהליך. לגבי הטיפול התרופתי- אין בעיה להמשיך אותו כל עוד אתה נמצא במעקב ע"י רופא.

09/02/2009 | 09:48 | מאת: סיון

שלום רב, ברצוני לדעת מה יכולה להיות הסיבה לפצעים על העפעף, אני מקווה שמתארת את זה נכון, בחלקה התחתון של העין לא היכן שהריסים נמצאים. פצע אחד היה לפני שבוע שעבר ואחד עכשיו בעין השניה. האם יכול להיות קשור למחלה זיהומית במעיים שנמצאת בברור אצלי כרגע? אודה לתשןובתך בהקדם

מנהלי פורום בריאות העין