קיעור דיסקיות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/04/2009 | 10:13 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 38 בדיוק בימים אלה לפניי כחודש וחצי הייתה לי באופן פיתאומי דלקת מאוד קשה בעיניים במיוחד בעין ימין הופנתי לבית חולים וקיבלתי טיפול טיפות אנטיביוטיקה בערך שבועיים אחריי התחלתי לשים לב שאינני יכולה לראות טוב מקרוב ובמיוחד בשמש מאחר שזה רק החמיר פניתי לרופא עיניים שהבחין בקיעור דיסקיות גדול הוא הסביר לי שאני מאוד צעירה בשביל זה ולכן הפנה אותי לצילום שדה ראיה ולאופטימריסט עוד באותו רגע נבדקתי אצל שניי אופטימריסטים ועברתי צילום שאכן הבחינו באותה בעיה והתאימו לי משקפיים שאלתי היא מה בדיוק ההבחנה ואיך מטפלים האם זה מסוכן ???אני נורא מוטרדת מאז אתמול אשמח לקבל תשובות תודה מראש

אתי שלום, קיעור דסקיות יכול להיגרם מלחץ תוך עיני גבוה או ממצא פזיולוגי רגיל. בדיקת שדה ראיה באה להפריד בין האבחנות. במידה ושדה הראיה שלך תקין אזי מדובר בקערות פזיולוגית של עצב הראיה. אם שדה הראיה פתולוגי אזי יש קשר בין התקערות דסקיות עצב הראיה לבין שדה ראיה לא תקין. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

11/02/2012 | 21:15 | מאת: דודו

שלום רב רציתי לשאול מה משמעות הממצאים שהתקבלו בבדיקת OCT שביצעה זוגתי: עין שמאל- קיעור מוערך: 0.018, הוריזונטלי: 0.141 ורטיקלי:0.114 עין ימין: קיעור מוערך: 0.11, הוריזונטלי: 0.344 ורטיקלי:0.319 מודה על תשובה והבהרת המשמעות

מנהלי פורום בריאות העין