כיווץ כלי דם

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/08/2006 | 00:04 | מאת: כפיר

לד"ר לווינגר שלום! עקב חוסר חימצון הנובע משימוש מופרז בעדשות מגע, התפתחה לי בעיה של כלי דם אשר כרגע נמצאים סביב לקרנית, אך לא ממש נכנסים אליה. נאמר לי כי המצב אינו מזהיר אך גם אינו גרוע וכי כלי הדם לעולם לא יתכווצו בחזרה ויהי מה. היום רופא כללי אחר אמר לי כי זה אינו מדוייק במאה אחוז וכי אם אשתמש בטיפות כמו איזולין למשך חודשיים לפחות אתחיל לראות תוצאות בשטח. ז"א, פחות אדמומיות בעין והתרחקות הדרגתית של כלי דם מהקרנית, שכן הטיפות מרגילות את כלי הדם להתכווץ עם הזמן. הוא גם המליץ לי לשלב את האיזולין עם טיפות הרטבה (הילוקומוד) על-מנת להימנע ממצב של יובש. לכן רציתי לשאול מה דעתך בנושא? כמו כן, האם ייתכן שכלי הדם יהוו מכשול בניתוח להסרת משקפיים (במצב שלי ספציפית)? והאם שמעת על תהליך שמתבצע באמצעות לייזר המסיר את כלי הדם והאם הוא מקיים פה בארץ? בתודה מראש.

כפיר שלום רב, מדובר בכלי דם הצומחים בתוך הקרנית (פנוס). כידוע לך, בקרנית לא אמורים להימצא כלי דם. כלי דם אלו הם תולדה של גירוי מתמיד וממושך של הקרנית מעדשות וחוסר ההתאמה שלהן לקמירות הקרנית או, חוסר חימצון של הקרנית. הפסקת השימוש בעדשות, תוך כדי שימוש בטיפות לפי הצורך, יכולות להפוך את כלי הדם מכלי דם "אקטיביים" ל- "מארחים". (מתכווצים ונעלמים). כלי דם אלה, לא יבואו לידי ביטוי אלא לאחר שימוש בעדשות/ בגורם האחר. אין מניעה לבצע ניתוח לייזר אצל אנשים הסובלים מפנוס.

מנהלי פורום בריאות העין