ניתוח שבוע הבא

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/08/2006 | 15:15 | מאת: נינה

שלום אני צריכה לעבור ניתוח MACULA HOLE בשבוע הבא והסבירו לי שלאחר הניתוח יש לשבת על הכסא המיוחד ולהחזיק את הראש למטה במשך שבועיים. יש לי מספר שאלות לגבי הנושא : 1. האם אני צריכה גם לישון בצורה זו ? 2. מה עושים במשך שבועיים ? זא רק מחזיקים את הראש למטה ולא זזים - זה נראה לי נורא קשה 3. עד כמה היציבות חשובה ? ז.א. האם אני צריכה לא לזוז או שמה שחשוב זה רק הראש למטה ? 4. עד כמה ההקפדה על הראש למטה משפיעה על תוצאות הניתוח ? תודה רבה נינה

נינה שלום רב, במהלך ניתוח טיפול במקולה HOLE, אנו מזריקים אוויר לחלל העין. תפקיד האוויר- לחסום את פתח החור ולמנוע כניסת נוזל דרך הפתח וע"י כך לשפר את סיכויי סגירת החור במקולה. לגבי שאלתך כיצד לנהוג בזמן השינה- מומלץ לישון על הבטן. לגבי ההגבלה בתנועה- אין צורך בחוסר תנועה מוחלט, אולם יש להקפיד להישאר במשך שעות ארוכות עם הראש כלפי מטה תו"כ השענת הידיים על מתקן. ניתן לקרוא ספרים ולצפות בטלוויזיה, תוך כדי מבט מטה.

מנהלי פורום בריאות העין