עדשה רב מוקדית בניתוח קטראקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/08/2006 | 16:11 | מאת: ענבר

שלום רב בקרוב אני אמורה לבצע ניתוח קטרקט. גילי הוא 25 והקטרקט הוא תופעת לוואי כתוצאה מהקרנות שעברתי לפני כמה שנים. עומדות בפני מס' אופציות: 1. עדשה חד מוקדית - עלי לבחור האם לראות "טוב" לקרוב או לרחוק. 2. עדשה רב מוקדית כמו כן אציין שיש לי צילנדר של 1.5 בשתי העיניים שהבנתי שאין אפשרות לתקן אותו בניתוח קטרקט. שאלתי: מה החסרונות של עדשה רב מוקדית ועל איזה מהאפשרויות היית ממליץ? תודה מראש ענבר

ענבר שלום רב, יש חשיבות רבה לשאלה במה את עוסקת- בכדי להתאים את העדשה האופטימלית גם לעבודה שלך. כיום, ברב המקרים, אני ממליץ על עדשת מולטיפוקל. במידה ויש צילינדר/נשאר מס', ניתן לתקן זאת באמצעות ניתוח לייזר. יש לזכור שעדשות מולטיפוקל מקנות חדות ראייה של 80% מהראייה המקסימלית. אולם השילוב של ראייה לרחוק ולקרוב ב-2 העיניים, ברב המקרים, מספקת ואף יותר.

מנהלי פורום בריאות העין