רסיסים ברישתית העין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/08/2006 | 01:03 | מאת: יוני

למומחי עיניים. בני נפצע מרסיסים שחדרו לרישתית העין. 2 רסיסים מאוד קטנים, ואחד מתכתי גדול יותר. הוא עומד להיות מנותח להוצאת הרסיס המתכתי. ברצוני לדעת מה הסכנות הכרוכות מהרסיסים. זה שיוצא ואלה שישארו. מה הנזקים העתידיים שיכולים להגרם? בתודה מראש על תשובותיכם. יוני

יוני שלום רב, רסיס מתכתי בעין יכול לגרום לנזק מתמשך, עקב הפרשת יונים (חשמליים) לתוך העין. זה עלול לגרום לתגובה דלקתית ואף לנזק כבד יותר. אם ניתן- עדיף להוציאם, אבל במקרים מסויימים משאירים אותם ואז חשוב להקפיד על מעקב אחר הרסיסים. הסיכונים בניתוח הם כמו בכל ניתוח עיניים- חשש לזיהום והפרדות רשתית, אך זוהי פרוצדורה מקובלת ואחוזי ההצלחה גבוהים.

06/08/2006 | 22:17 | מאת: יוני

תודה דוקטור לוינגר. הרסיסים אכן הוסרו בניתוח וכעת העין בתהליך החלמה. הרישתית אינה מופרדת. כמה זמן לוקח תהליך ההחלמה והאם תהיה פגיעה בראיה? בתודה מראש יוני

מנהלי פורום בריאות העין