יובש בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/08/2006 | 12:23 | מאת: קובי

שלום רב, לפני כ-8 שנים אובחנתי כסובל מיובש בעייניים, והתחלתי בזמנו טיפול בג'ל ויסקוטירס, לאחר כ4 שנים התחילו לי כאבי עיניים וראש והייתי אצל רופא עיניים שטען כי אולי העייניים הסתגלו לג'ל והחליף את הג'ל בטיפות העיניים ג'נטיל, לאחרונה פניתי שוב לרופא העיניים כאשר הבחנתי כי אני צריך לשים כמות גדולה של טיפות על מנת להרגיש הקלה ביובש והוא המליץ לי לקחת שוב את הג'ל והוסיף טיפות עיניים בשם רה-פרש כאשר הטיפות מכוונות ללילה והטיפות ליום שאלתי היא האם אני באמת צריך את שניהם והאם ניתן להשתמש בג'ל כל הזמן במקום? שאלה שנייה , הטיפות מגיעות במעיין כמוסות , האם ניתן לסגור את הכמוסה ולהשתמש בה בהמשך היום כאשר שוב חשים בגרוי בעין? או שצריך לפתוח אחת חדשה? ( כמות הנוזל מספיק לפחות ל3 פעמים) מחכה לתשובתך קובי

קובי שלום רב, הטיפול שהומלץ לך- של הטיפות והג'ל, הוא שילוב טוב. קיימות כיום טיפות חדשות בשם ריסטזיס, אשר משפרות את איכות הדמעות. משתמשים בהן פעמיים ביום ולעתים אני ממליץ עליהן. עדיין אין לגביהן אישור של משרד הבריאות והן מיוצרות בבתי מרקחת פרטיים. במקרים קיצוניים של יובש, יש לשקול השתלת פלאגים. לגבי טיפות הרה פרש- ניתן להשתמש באותה הכמוסה במהלך אותו יום, אך לא מעבר- מכיוון שאינן מכילות חומר משמר.

מנהלי פורום בריאות העין