"זבובים" בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/07/2006 | 10:40 | מאת: דינה

אמי בת 60. לאחרונה הופיע באחת מעיניה "זבוב". נאמר לה שזוהי היפרדות של הרשתית, ושהמצב יכול רק להחמיר. הוסבר לה שהיא יכולה לנהל חיים רגילים, אך אסור לה להרים משאות כבדים. אמי מרבה לטוס, במסגרת עבודתה. האם יש קשר ל"זבוב"? האם היא יכולה להמשיך לטוס, או שהשהייה במטוס, ההמראה והנחיתה, יכולים להשפיע על המצב??? אודה לתשובתכם המהירה

דינה שלום רב, הופעת זבוב בעיניים הינה תופעה שכיחה, היא מצביעה על היפרדות אחורית של הזגוגית. כ-50% מהאוכלוסיה סובלים מתופעה זו. יש לבצע בדיקה מקיפה, כולל הרחבת אישונים, על מנת לשלול משיכה של הרשתית וקרעים ברשתית. ידוע כי חוסר איזון ולחצים במטוס בזמן הטיסה, יכול לגרום להיפרדות הזגוגית. אני לא רואה כל התנגדות להמשך טיסות, לאחר בדיקה מקיפה של העיניים.

מנהלי פורום בריאות העין