האם ידוע לך?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/07/2006 | 16:14 | מאת: סתיו

שלום לך דוקטור לוינגר, שמי סתיו בת 24 - בעבר שמעתי על מדענים בתחום רפואת העיניים שעובדים על טיפות עיניים שאמורות לעצור את ההתקדמות במספר. כשהייתי בת 18-19 שמעתי שזה בשלבי פיתוח.האם ידועה לך איזה התפתחות בעניין/ משהו בתחום שאמור לעצור את עליית המספר (אינני מדברת על אורטו קיי אלה על טיפות עיניים שאמורות לעשות זאת) חשוב לי לציין שאני שואלת דווקא אותך - בתור רופא שנמצא בקדמת הטכנולוגיה הרפואית, ובטח מודע לכל החידושים והטכנולוגיות הכי חדשניות שיש ברפואת העיניים. אשמח לדעת האם ידוע לך משהו בעניין - האם זה עדיין נמצא בתהליך וכו' תודה רבה על תשובתך - סתיו

סתיו שלום רב, אכן, מפתחים היום תרופות שמעכבות את המשך עליית קוצר-הראייה. מדובר בתרופות שמקטינות את פעילות השריר התוך-עיני וכך מעכבות את המשך העלייה המהירה של המס'. בארה"ב ניתן לרכוש אותן לשימוש יום-יומי. לא ידוע לי על המצאותן בארץ.

מנהלי פורום בריאות העין