YAG CAPSULOTOM

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/07/2006 | 11:30 | מאת: שמעון

שלום רב, אימי עברה ניתוח קטרקט, ולאחר מספר חודשים עברה טיפול בלייזר (YAG CAPSULOTOM), לצורך טיפול בקטרקט משני. נאמר לנו במהלך הטיפול בלייזר כי העכירות קשה, ולכן יבוצע ניקוי לעדשה רק בחלקה המרכזי, מתוך תקווה שהראיה תשתפר. לצערנו הרב הראיה לא השתפרה. האם מומלץ לבצע טיפול לייזר נוסף? האם טיפול נוסף מגדיל סיכויים לסיבוכים (בהנחה שלאחר טיפול הליזר הראשון הכל תקין)? או שאולי לבצע ניתוח קטרקט נוסף? מודה על התייחסותך. שמעון

שמעון שלום רב, קטרקט מישני הוא עכירות של הקופסית האחורית שנותרה לאחר הסרת העדשה עם הקטרקט.זו תופעה שכיחה לאחר ניתוחי קטרקט. אצל ילדים צעירים כמעט ב-100% מהמקרים מתפתח קטרקט משני תוך שבועות, חודשים ואף שנים. אצל אנשים מבוגרים, ב-35% מהמקרים מתפתח קטרקט מישני. הטיפול בקטרקט מישני הוא חיתוך הקופסית העכורה (ממברנה דקה) בעזרת קרן לייזר מסוג YAG. חיתוך מוצלח של הקופסית מונע היווצרות חוזרת של קטרקט מישני. בדר"כ לאחר ניתוחי קטרקט יש צורך בהתאמת משקפיים וזוהי בעצם הסיבה השכיחה ביותר לראייה שאינה מספיק טובה. במידה והראיה של אמך אינה משתפרת לאחר חיתוך הקופסית האחורית והתאמת משקפיים, קרוב לודאי שההפרעה בראייה נובעת ממקור אחר. ייתכן שהיו שינויים ניוונים ברשתית ועליה להיבדק שוב אצל הרופא המטפל. חיתוך בקטרקט מישני- סיבוכיו נדירים. יש לבצע בדיקת עיניים מלאה ולשלול עליית לחץ תוך-עיני או היווצרות קרעים ברשתית עקב תזוזת הזגוגית לאחר החיתוך.

מנהלי פורום בריאות העין