יובש בעיינים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/07/2006 | 21:10 | מאת: איריס

שלום, אני אחרי ניתוח קיצור שריר והוצאת שומנים בעפעף תחתון בשתי העיינים.הניתוח נערך לפני 4 חודשים ומאז אני סובלת מיובש קיצוני בעייני. טופלתי כבר במיטב הדמעות המלאכותיות הקיימות בשוק. אבקש אינפורמציה לגבי היובש בעייני בעקבות הניתוח ואם אכן יש פתרון מעבר לטיפות מלאכותיות שאינן עוזרות לי עוד. תודה , איריס משה.

איריס שלום רב, בדר"כ יובש לאחר ניתוח בלפרופלסטי (תיקון עפעפיים) נגרם עקב הגבלה בסגירת העין ע"י העפעף. תפקידם של העפעפיים הוא לכסות את הקרנית והלחמית של העין ולמנוע חשיפה ויובש. בדר"כ היובש מוחמר בלילה עקב סגירה חלקית של העפעף. תופעה זו משתפרת עם הזמן כאשר העפעף הופך להיות יותר רפוי. עד שזה יקרה ניתן להשתמש בג'ל, בדמעות מלאכותיות ולעתים בתחבושת בזמן השינה. בזמן השינה או במהלך היום יש להימנע מחשיפה למזגנים או לרוח. במידה ואת עובדת עם מחשב שעות ארוכות יש לבצע הפסקות תכופות יותר בשימוש בדמעות בדמעות מלאכותיות. במידה והעין נשארת פתוחה בלילה יש להשתמש בפלסטר על מנת לחזק את סגירת העין. עצימת העין בשינה מהווה חלק חשוב ביותר מהתאוששות העין והאפיתל. לסיכום, תופעת יובש לאחר ניתוחי עפעפיים שכיחה ובדר"כ חולפת.

מנהלי פורום בריאות העין