משקפיים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/06/2006 | 11:22 | מאת: יוסי

שלום רב, אני בן 28 , עובד שעות ארוכות מול מחשב. לאחרונה נבדקתי אצל רופא עיניים. נמצא שבעין אחת אני רואה מצויין ואילו בשניה, הרופא טען כי הראיה לא טובה (בערך 1 ). הרופא המליץ על משקפיים לראיה מרחוק. אני לא כ"כ רוצה להרכיב משקפיים. האם דבר זה יגרום לי לבעיות - כמו מאמץ יתר על העין הטובה או עלייה במספר בעין הלא טובה? האם מומלץ לשים בכ"ז משקפיים? תודה רבה מראש על העזרה.

יוסי שלום רב, בדר"כ -1 בעין אחת- לא צריך להפריע לך בחיי היומיום. אי הרכבת משקפיים לא גורם לעליית המספרים. במידה ואתה סובל מכאבי עיניים, או מעייפות יש לשקול להרכיב משקפיים בזמן מאמץ. אנשים רבים מסתדרים היטב עם הפרש כזה בין העיניים ללא הרכבת משקפיים.

מנהלי פורום בריאות העין