ראיית הילה מסביב לאור בלילה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/11/2016 | 19:22 | מאת: מור

שלום, אני בת 29 ומרכיבה משקפיים מגיל צעיר במספר גבוה באזור ה-7 (משתנה בין העיניים). לפני כשלושה שבועות התחילה לי דלקת בעין שנמשכה כשבועיים לאחר שבהתחלה ניתנו לי טיפות לא טובות לטיפול בדלקת. בימים האחרונים, כשבוע לאחר סיום הטיפול, התחלתי לראות הילה מסביב למקורות אור בלילה בעין שמאל, בה הייתה לי את הדלקת. חיפוש באינטרנט על הילה מעלה תוצאות מלחיצות, ולכן רציתי לדעת האם מדובר בתופעת לוואי של הדלקת / תרופות או שבהכרח מדובר בקטרקט או גאולוקומה? ניסיתי לקבוע תור לרופא עיניים שטופלתי אצלן אך לא יהיה תור פנוי בזמן הקרוב. אודה לתשובתכם.

12/12/2016 | 18:37 | מאת: פרופ' ישראל קרמר

מור שלום רב, דלקת בעין עלולה לגרום ליובש בקרנית ותגובה דלקתית בקרנית לאחר מכן. מומלץ לנסות לטפל בטיפות ליובש יחד עם טיפות סטרואידים חלשים מסוג לוטמקס או שינתנו לאחר בדיקה מקיפה אצל רופא עיניים בקופ"ח. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין