כאב ואדמומיות בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/10/2015 | 10:19 | מאת: גלי

שלום ד"ר, אני סובלת מתופעה של אדמומיות ונפיחות בעיניים, המופיעה אחת למספר חודשים בדרך כלל, אולם מציקה מאוד. התופעה מופיעה מיידית ללא קשר לשום דבר נראה לעין... התופעה מתרחשת בכל פעם בעין אחרת (לא בשתיהן יחד) וחולפת בדרך כלל כעבור יום יומיים. כמו כן הנפיחות מלווה במעין קרום המכסה חלק מהאישון, אולי כתוצאה מעיוות הנגרם כתוצאה מהנפיחות. תופעה זו מטרידה אותי ביותר, כשהיא מתרחשת אני נמנעת מלצאת מהבית מפאת המראה והכאבים. אציין (למרות שאולי אין כל קשר) שאובחן אצלי קטראקטוקונוס שאינו מחמיר. בפעם האחרונה ביקרתי אצל רופא עיניים כאשר התופעה התרחשה והוא סבר שזו אלרגיה. קיבלתי טיפות RELESTAT, שכנראה סייעו להפיג מעט את האדמומיות אך לא היטיבו את הכאב והנפיחות. האם התופעות שתיארתי מתאימות לאלרגיה, ואם כן האם קיימות בדיקות המאבחנות את סוג האלרגיה? תודה רבה ושבוע טוב

18/10/2015 | 10:33 | מאת: גלי

באבחון כוונתי קרטוקונוס. גילי 50.

ממליץ לך לפנות לרופא שתחום עסקו אלרגיות "אלרגולוג" ולבצע בדיקת מיוחדת לגילוי מקור האלרגיה. טיפות RELESTAT מצויינות לטיפול באלרגיה ולעיתים יש לבצע טיפול ממושך. ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום בריאות העין