אישונים לא זהים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/10/2015 | 12:35 | מאת: ברכה

שלום, אתמול הלכתי לרופא עיניים לאחר שהרגשתי כאבים בעין שמאל. על מנת לבדוק את העיניים, שם לי הרופא טיפות להגדלת אישונים. הוא אכן זיהה דלקת בעין שמאל ונתן לי טיפות MAXIDEX- אותן אני שמה 6 פעמים ביום. אלא שכעבור כמה שעות- בעין ימין (העין הבריאה) האישון חזר לגודלו הרגיל ואילו בעין שמאל (העין עם הדלקת) האישון עדיין לא חזר לגודלו הרגיל ונשאר גדול - עברו מאז כמעט 42 שעות. אני מאוד חוששת. יש לציין כי בנוסף נתן לי הרופא טיפות להגדלת האישון - הוא טען שזה מה שיפחית את הכאב בעת מתן טיפות ה MAXIDEX- את הטיפות האלו- להגדלת האישון לא שמתי מכיוון שהאישון עדיין גדול. מה שמגביר אצלי את החשש שהרופא לא ציפה שהאישון ישאר כה גדול. אשמח מאוד לתשובתכם. תודה רבה

06/10/2015 | 15:08 | מאת: ד"ר ישי פאליק

ברכה שלום רב האם עדיין האישון מוגדל בלי שימוש בטיפות להרחבת אישונים? אם כן הרי שיש להבדק שוב אצל רופא העיניים לרוב בעין עם דלקת אם משתמשים בטיפות החלשות הרגילות הרי שהשפעתן קצרה מאשר בעין בלי הדלקת אך ייתכן שהרופא השתמש בטיפות חזקות יותר כגון ציקלוגיל המהוות חלק מהטיפול בעין עם דלקת פנימית ואז אכן הגיוני שהעין עם הדלקת נותרה מורחבת זמן ממושך יותר בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין