"קפיצות" מוזרות בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/05/2015 | 19:54 | מאת: יהושוע הפרוע

שלום, אתחיל ואומר שהקפיצות נמצאות במרכאות כיוון שאין לי מושג איך לתאר את הבעיה, וזאת בעצם.. הבעיה. רופאי עיניים בעבר לא הבינו כל כך מה אני רוצה מהם. לעניינינו: אני רואה מצויין, בדיקות ראייה תקינות בלי משקפיים. מגיל קטן, כאשר אני קורא בעיקר, בין אם ממסך מחשב, מספר או מעיתון, אני מרגיש מין קפיצות קטנות, או הילות צבעוניות מסביב לאותיות. כן, ברור לי שזה נשמע לא ברור. אפשר אפילו לומר שאני רואה הבהובים/ריצודים בכל אזור הטקסט, בלי חוקיות מסויימות. האותיות עצמן לא מתבלבלות לי, שום דבר לא מחליף מקום או קופץ. במקרים קיצוניים, בעיקר של טקסט על רקע צבע עז, זה הופך למצב ממש לא נוח שמחייב אותי להפסיק לקרוא. שוב, ברור לי שהתאור בעייתי, אך למרות זאת אשמח אם למישהו יש איזשהו כיוון או המלצה. תודה.

27/05/2015 | 10:30 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב התופעות אותן אתה מתאר נמצאות בתחומם של מומחי עיניים הנקראים נוירואופתלמולוגים הם יערכו את הבדיקות המתאימות ובסופן יקבעו מה מקור התופעה בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין