ניוון רישתית ושיפור הראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/12/2014 | 16:01 | מאת: שרה

אימי בת 83 וסובלת ממחלת ניוון הרישתית. תחל בשבוע הבא בזריקות אווסטין בעין אחת. שאלותי: בכמה זמן בערך תדחה ההחמרה במצב העין וכמו כן, באילו אמצעים ניתן בכל זאת לשפר את ראייתה כך שתוכל לקרוא עיתון, לפתור תשבץ ולצפות בכתוביות בטלוויזיה. תודה.

שלום שרה, לצערי קשה לענות על שאלתך, לא ברור מהי חומרת הבעיה ברשתית. כיום הטיפול המועדף והמומלץ הוא אכן זריקות אווסטין, בדרך כלל סידרה של זריקות שיכולות לעזור ולעיתים אף לשפר את הראיה. ישנו מכשיר עזר לכבדי ראיה ובעזרתו ניתן לקרוא, לצפות בטלויזיה גם אם הראיה לקויה. בהצלחה, לילה טוב.

מנהלי פורום בריאות העין