פענוח בדיקת OCT של עצבי הראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/04/2014 | 17:37 | מאת: טלי

שלום, ברצוני לקבל פענוח של OCT: עין ימין: עובי שכבת ה – RNFL בגדר הנורמה. לציין עיבוי טמפורלי. 3.52-3.20 :הנמדד הקיעור דיסקה גדולה. עין שמאל: עובי ממוצע של שכבת ה-RNFL מעל הנורמה. עם הידקקות תחתונה. 3.52-3.27 :הנמדד הקיעור דיסקה גדולה.

23/04/2014 | 12:40 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב טלי הבדיקה אומרת שעובי שכבת תאי העצב תקינה ואפילו מעל הנורמה שזה ממצא טוב והדיסקה האופטית גדולה וסביר להניח שזו הסיבה שהקיעור מעט עמוק יחד עם זאת את הבדיקה צריך לראות רופא עיניים ולעיתים לשלב את הפיענוח יחד עם פענוח שדות ראיה ולתת תשובה כתובה בברכה דר ישי פאליק

11/09/2016 | 20:46 | מאת: דרור

עין ימין הידקקות גבולית של שכבת RNFL ברביע נזלי ורביע תחתחון עובי בגדר הנורמה בשאר האזורים עובי ממוצע 83 מיקרון. עין שמאל הידקקות גבולית של שכבת RNFL ברביע עליון ורביע תחתון עובי בגדר הנורמה בשאר האזורים עובי ממוצע 85 מיקרון. מה אומר הבדיקה האם היא תקינה או שיש פה מחלה אני מודאג וחושש.

מנהלי פורום בריאות העין