שאלה חשובה...........

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/03/2024 | 16:13 | מאת: מורן

שלום רב דוקטור בת 39 בריאה בדרך כלל עשיתי אינאלציה עם אירובנט (ברונכיט וקצת דלקת קלה בריאה הימנית מטופלת באוגמנטין וכמה ימים אם אינלאציות בהתחלה אירובנט בודיקורט ומי מלח ואז בהסבר שאכתוב בהמשך הייתי רק אם אירובנט ומי מלח) והייתי עם הראש כלפי מטה כי שיחקתי בנייד,וגם הוצאתי את המסיכה מהראש והחזקתי ידנית ושיחקתי עם הכיוונים כי היה עוד חומר אז פעם הזזתי ראש הצידה פעם למעלה פעם למטה כדי לנצל את כל החומר עשיתי את זה בכמה אינלאציות נגיד 3 ונכנס לי כנראה אדים של החומר כנראה יותר לעין ימין.כ 10 דקות אחריי האינאלציה.האישון בעין ימין גדל והפנו אותי לבית חולים עשו בדיקות דם הכל תקין חוץ מ wbc שיצא 13.9 )כנראה מהדלקת הקטנה בריאות)ובדיקות עניים האישון התחיל לחזור לעצמו בהדרגה אחריי ששמו לי פילוקרפין.עשו סיטי ראש עם יוד וגם סיטי ראש בלי יוד וגם סיטי cta שזה גם לעורקי הצוואר.יצא תקין לחלוטין שללו משהו מוחי אבל רצו לאשפז כדי לעשות mri ראש.אמרתי שאעשה בקהילה מכיון והייתי עם דלקת ריאות ופחדתי להתאשפז כדי לא להדבק בעוד דברים. יום למחרת הלכתי לרופאת עניים אמרה שהעין בסדר אבל יש לה עוד קצת לחזור לעצמה ומיד אחריי זה נכנסתי לנוירולוג שאמר תעשי ביקורת לעין עוד חודש ועם הכל בסדר אפילו אין צורך ב mri. סליחה על כל האורך. השאלה שלי היא האם החומר אירובנט יכול להרחיב אישון אם נוגע אדים או הנוזל בעין.האמת זה כתוב בהתוויה הרפואית של התרופה אבל אמרתי שאשאל גם אותך. הרופאת עניים במיון אמרה שבהחלט אירובנט שנוגע בעין יכול לעשות מה שעשה לי ושאם זה היה משהו נוירולוגי האישון לא היה מגיב לחומר ששמו במיון וחוזר לעצמו לאט לאט. תודה וסליחה על האורך

17/03/2024 | 16:17 | מאת: מורן

אוסיף ואומר הבדיקות עניים יצאו תקינות מבחינת לחץ תוך עיני וכל השםה הרפואית של העין רק הרופאת עניים לא של המיון אמרה יום אחריי המיון שהאישון קטן והגיב לטיפול אבל היא רורה שעוד לא התאושש לגמריי. היום אצל רוםאת המשםחה אך על פי שאין לה את המיכשור היא התרשמה בתאורה המינימלית שיש לה אישונים שווים מתכווצים באור וכו...

20/03/2024 | 07:52 | מאת: מורן

היי אפשר מענה בבקשה לשאלתי? אשמח לתשובה בנושא תודה והמשך יום מקסים דוקטור

לפי דבריך בדיקת העיניים תקינה. האישונים חזרו לעצמם אז נראה שהכל תקין

מנהלי פורום בריאות העין