קרע ברשתית ונקודות שחורות בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/03/2024 | 15:43 | מאת: לינור

היי ד״ר אני בת 25, אובחנתי לפני כחודש וחצי עם קרע ברשתית בעין ימין (בעקבות תלונה שלי על נקודות שחורות בעיניים), מצאו לי קרעים קטנים ברשתית ועשו לי איחוי והקפה שלהם בלייזר. אני עוסקת בריקוד- ונאמר לי חודש לא להתאמץ ולאחר מכן הרופא נתן לי אישור לחזור לרקוד. בביקורת הבאה- חזרתי אליו שאני רואה גם בעין שמאל נקודות שחורות והוא שלח אותי הביתה חזרה בטענה שזה לא הגיוני מבחינה סטטיסטית שיש בשתי העיניים בו זמנית ואפילו ממש כעס עליי. יצאתי מיואשת. כיום- אני רואה מלא נקודות גם בעין שמאל מודאגת ממש מהמצב של שתי העיניים ויש לי כמה שאלות- -האם יתכן שזה גם קרע ברשתית בעין שמאל? - האם תמיד אראה את הנקודות השחורות האלו? - האם אני יכולה לעבוד?(עובדת כמורה לריקוד) האם זה משפיע על העיניים? - מאחר מהר מאוד נהיה לי ככה גם בעין שמאל, האם תיתכן הידרדרות מהירה והיפרדות רשתית בשניהם? מה הסימנים? מפחדת מאוד קראתי שזה ניתוח מורכב לטפל בזה . תודה מראש

המידה והופיעו נקודות בעין שלא היו קודם, יש לעבור בדיקה בהרחבה אצל רופא עיניים. טיפול במידה ויש חורים מונע את הסיכונים של חור. לאחר בדיקה וטיפול אין הגבלה בריקוד

מנהלי פורום בריאות העין