כוכבים בעיניים בהקאה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/03/2024 | 20:31 | מאת: טל

אני בהריון וסובלת מהקאות מרובות. לפעמים בזמן ההקאה מרוב מאמץ והשתנקות אני רואה "כוכבים" בעיניים. קראתי שהקאה עלולה להיות בעייתית לעיניים: יכולה להעלות את הלחץ התוך עיני\לעשות דימום ברשתית\לגרום לתזוזה של הזגוגית וע"י כך נגרמת משיכה של הרשתית. יש לי גם קוצר ראיה גבוה כך שאני כנראה בסיכון יותר. מה עלי לעשות? האם בכל פעם שאני מקיאה ורואה כוכבים עלי לרוץ לרופא לוודא שלא נגרם נזק לעיניים? זה לא מעשי...

אם התופעות הן בזמן הקאה לא צריך דבר. אם הפרעות ראיה ממשיכות לאחר מכן, יש לגשת לבדיקה של רופא עיניים

מנהלי פורום בריאות העין