דלקת חריפה דחוף דחוף

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/08/2023 | 09:20 | מאת: אור

שלום אשמח למענה המצב דחוף שבוע שעבר החל לי אודם בזווית הפנימית של העין ולמחרת כבר התנפחות עפעף עליון וקצת הפרשות בבוקר. רופא עינים נתן טיפות אופלוקס ומשחה סינטומיצין לאחר יומיים טיפול המצב החמיר מבחינת אודם והפרשות של דמעת שהעין פשוט מוצפת. הגעתי לרןפא אחר שטען שהדלקת חריפה ונתן לי משחה וטיפות משולבות אנטיביוטיקה וסטרואידים, השתמשתי 3 ימים בטיפות בלבד אך המצב ממשיך להחמיר והעין מודלקת לחלוטין. שמתי קצת טיפות גם בעין השניה למרות שהמצב בה בעייתי הרבה פחות. כרגע העין אדומה שורפת דומעת ומפרישה מלא. אני שבוע מתחילת התסמינים, לא היתה אמורה להיות הקלה בטיפול שקיבלתי? אתמול הפסקתי עם הכל במחשבה שאולי הטיפול מקצין את התסמינים.האם דלקת יכולה להיות ככ חריפה? האם להמשיך בטיפול? האם יכול לעבור לבד? כמה זמן לוקח? והאם לא מדובר אולי במשהו אחר ? דלקת שק דמעות או משהו אחר? יש לציין ששבוע לפני כן לצורך בירור מיגרנה עם אורות שהופיע לי פעם ראשונה עברתי הרחבת אישונים ועלתה בי המחשבה שאולי הטיפות עצמם או זיהום שחדר מאחד המכשירים ובנוסף גם חברתי לעבודה סבלה סביבות הזמן הזה מדלקת בעין אבל עברה לה מהר. אני מאוד מודאגת אף פעם לא סבלתי כך ונראה שזה לא עובר רק מקצין. אשמח ליעוץ

קשה לקבוע את מקור הדלקת ללא בדיקה. יתכן ומדובר בזיהום ויראלי אשר יכול להמשך מספר ימים לפני שפור ללא צורך בטפול

23/08/2023 | 06:39 | מאת: אור

אני ככה כבר שבוע ונראה שרק מחמיר. היתכן זיהום ויראלי? כמה זמן כבר דלקות עינים יכולות להימשך?

מנהלי פורום בריאות העין