בדיקת רופא עיניים ן-floaters

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/07/2023 | 22:31 | מאת: גיל

שלום רב ד"ר, אני בן 38, עם קוצר ראיה סביבות 5.5 ויש לי floaters כבר הרבה שנים. לאחרונה הרגשתי שיש עליה בכמות ה-floaters ולכן התכוונתי לקבוע תור לרופא עיניים. בפועל דלקת עיניים פתאומית הביאה אותי לרופא עיניים בעיתוי לא מתוכנן ועקב כך שכחתי לספר לרופא על בעית ה-floaters. כן זכרתי לבקש מהרופא לעשות לי בדיקה מלאה ולבדוק גם את הרשתית (כי הרבה שנים לא הייתי אצל רופא עיניים ורציתי לוודא שאין הפרדות רשתית חלילה), והרופא אכן עשה לי בדיקה מלאה עם הרחבת אישונים וברוך ה' הכל היה תקין כולל רשתית, לחץ תוך עיני ודברים אחרים שנבדקו (למעט דלקת שטחית). האם על סמך בדיקה כזאת אפשר להניח שה-floaters שאני רואה אינם מסוכנים ואין צןרך לחזור לרופא שוב עם הבעיה הזאת ? תודה מראש.

אם יש שינוי בצורה או עצמת העכירויות, יש לגשת לבדיקה של רופא עיניים.

16/07/2023 | 17:45 | מאת: גיל

אולי לא הצלחתי להסביר את עצמי ברור. השינוי בצורת העכירויות אם אכן ישנו הוא לפחות כבר כמה חודשים. אצל רופא עיניים הייתי לפני שבוע ובדק אותי בדיקה מלאה עם הרחבת אישונים. הכל היה תקין פרט לדלקת שטחית בעין אחת. הבעיה שלי היא שבגלל שהייתי מוטרד מהדלקת, שכחתי לגמרי להגיד לרופא על ה-floaters. על כן אני שואל, בהנחה שנעשתה בדיקה מלאה, האם כתוצאה מזה שלא אמרתי לרופא על ה-floaters, הוא היה יכול לפספס ממצא חשוב או לא?

18/07/2023 | 17:55 | מאת: גיל

אשמח לתשובה על השאלה האחרונה

מנהלי פורום בריאות העין