עפעף קופץ.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/04/2023 | 08:01 | מאת: לי

היי , אני בת 29 בריאה בדרכ עם שני ילדים קטנים ובתחילת הריון נוסף. קרוב לחצי שנה יש לי קפיצות בעפעף שמאל כמעט כל יום לעיתים נדירות קורה בימין. הייתי אצל רופא עיניים שאיבחן ע״י Oct ו-us דרוזן. מעבר לכך ביצעתי לפני חודשיים mri מוח אוזניים בגלל טינטון פועם גם כן בצד שמאל- שהראה מוקד זעיר בלתי ספציפי בflair בצנטרום סמי אובלי צד שמאל. נוירולוג טען שזה חסר חשיבות והכל תקין-ושאין קשר לקפיצות העין או לטינטון הפועם. באופן כללי סובלת ממתח נפשי ממושך וחרדות מאז שאימי נפטרה לפני כ5 שנים ולא מטופלת. האם תופעה זו של הקפיצות יכולה להעיד על משהו מסוכן? מחלה ניוונית? בעיה עצבית מסוכנת כלשהי? ממש חוששת ודואגת במיוחד כאמא לילדים קטנים…תודה!

לרוב מדובר בתופעה חסרת משמעות. אם היא נמשכת זמן רב, אפשר להתייע.ץ עם נוירולוג ולראות האם יש צורך בבירור נוסף.

03/05/2023 | 23:00 | מאת: לימור

הי, יש מידע על זה באינטרנט. בדיוק היה לי גם ועוד אחרי התקף מגרנה. ראשית זה נובע ממתח ולחץ. ואז הגירוי העצבי מפעיל שם את השרירים. זה לא בעיה מסוכנת.

מנהלי פורום בריאות העין