בקשה לפיענוח תוצאות בדיקת OCD.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/03/2023 | 08:35 | מאת: יצחק

לאבי יש תור להערכת בריאות העיניים בהתאם לתוצאות הבדיקה המפורטות להלן בחודש יוני הקרוב. האם הממצאים הרשומים מטה מצדיקים את הקדמת הפגישה? בתודה, יצחק תאריך בדיקה : 05/03/2023 להלן פענוח בדיקת ה- OCT של הנ"ל: עין ימין סיגנל נמוך PED רחב ושטוח תת פוביאלי. דחיקה של הרשתית מעל, השטחה של השקע הפוביאלי עיבוי הרשתית באזור פריפוביאלי נזאלי עליון, עם מעט נוזלים רטינליים, ללא עדות לנוזלים תת רטינליים. פני הזגוגית מודגמים בחלקם מופרדים, ללא הדגמה ברורה באזור הפוביאלי ערבי הרשתית המקולרית מגיע ל-285מיקרון. השטחה קלה של ה PED בהשוואה ל-OCT קודם. (2021) עין שמאל סיגנל נמוך מבנה מקולרי שמור עם השטחה של השקע הפוביאלי. פני הזגוגית צמודים באזור המקולרי שינויים גליים בשכבת ה-RPE המתאימים לדרוזן. אי סדירות EZ עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-250 מיקרון. ללא שינוי משמעותי בהשוואה ל-OCT מ 2021

הבדיקה אינה המדד היחיד אלא מכלול הבדיקות, יש להעביר הבדיקה לרופא המטפל בכדי שיחליט אם יש מקום להקדמת התור

מנהלי פורום בריאות העין